Udflugter / Seværdigheder

Området er fyldt med seværdigheder, og en masse åbenlyse udflugts muligheder

Drypstenshulerne i Nerja

Få kilometer udenfor Nerja, i den lille by Maro, finder du nogle af verdens største og smukkeste drypstenshuler. Hulerne blev opdaget i 1959 af tre drenge, der legede i området, og siden da har de tiltrukket tusindvis af besøgende, der ønsker at opleve dette fantastiske naturfænomen.

På den cirka 4 km lange tur gennem grotterne vil du bl.a. se en imponerende søjle, der rejser sig over 32 meter i højden. Spor efter menneskeliv, som er mellem 25.000 og 30.000 år gamle, vidner om, at grotterne har været beboet siden stenalderen.

Hver juli forvandles grotterne til en unik koncertsal, hvor stilheden brydes af musik på en stor platform midt i hulen. Akustikken er enestående, og mange musikere drømmer om at optræde her på grund af den helt særlige lydoplevelse.

En tur til disse grotter er en uforglemmelig oplevelse, som du ikke må snyde dig selv for.

Alhambra

På en majestætisk klippe i Granada troner Alhambra, en af verdens mest imponerende paladsbyer. Dette storslåede kompleks er en arkitektonisk perle med fyrsteboliger, moskeer, beboelseskvarterer og badeanlæg, omgivet af pragtfulde haver.

Opført mellem 1248 og 1354 under Nasrid-dynastiet, er Alhambra et symbol på maurisk arkitektur og kunst. Indenfor mødes man af udsøgte detaljer som stukkaturer, flisebelægninger, vandfontæner og spejlbassiner.

En vandring gennem Alhambra er en rejse tilbage i tiden. Højdepunkterne inkluderer Nasridernes Palads med Løvegården og Ambassadorsalen samt Generalife, sommerpaladset med terrasser og udsigt over Granada.

Alhambras eksteriør byder på betagende udsigter over Granada og Sierra Nevada-bjergene, hvilket skaber en unik atmosfære.

Siden 1984 har Alhambra været på UNESCO’s verdensarvsliste. For at sikre en god oplevelse bør billetter bestilles i god tid. Alhambra er et sted, hvor historie, kultur og skønhed mødes, og en tur til Granada er ikke komplet uden et besøg til denne paladsby.

Havkajak

Oplev de storslåede klipper i Nerja fra havet på en havkajaktur med guide. Denne tur giver dig en unik mulighed for at udforske kystens vidundere og skjulte perler fra vandet. Turen starter med en introduktion til kajakteknikker og sikkerhedsprocedurer, så både begyndere og erfarne kajakroere kan nyde turen trygt.

Når du glider ud på Middelhavet, vil du blive betaget af den fantastiske udsigt over klippeformationer, frodig vegetation og det azurblå vand. Guiden, som er lokal og kender området godt, deler fascinerende historier om Nerjas geologi, flora og fauna samt historiske anekdoter.

Undervejs stopper vi ved afsidesliggende strande og hemmelige bugter, hvor du kan svømme, snorkle og udforske undervandslivet. Du kan også padle ind i små havgrotter og beundre de naturlige formationer tæt på.

Denne havkajaktur er ikke kun en fysisk aktivitet, men også en meditativ oplevelse, hvor du kan nyde stilheden på havet og den friske luft. Det er en perfekt måde at tilbringe en dag i naturen på, få motion og skabe minder for livet.

Afslutningsvis vender vi tilbage til udgangspunktet, hvor du kan dele dine oplevelser med de andre deltagere. Uanset om du er alene, med venner eller familie, er denne havkajaktur i Nerja en uforglemmelig måde at opleve kystens skønhed på. Bestil din tur i god tid for at sikre en plads.

Shopping

Torrox byder på en varieret shopping oplevelse, der tilfredsstiller både lokale og besøgende. Gå på opdagelse i de charmerende gader, hvor du finder alt fra traditionelle spanske markeder til små lokale butikker.
Besøg de lokale markeder for frisk frugt, grøntsager, og håndlavede produkter.
De små, familie drevne butikker byder på personlige service og autentiske varer.
Vil du på endnu større shopping tur, skal du tage ind til Malaga.

Grønt marked i Nerja

Nerja-markedet afholdes hver tirsdag året rundt, undtagen på helligdage. Det er et udendørs marked, hvor alle handlende udstiller deres varer på rummelige boder. Det er ret overraskende, hvordan købmændene råber deres tilbud ud og gør sig bemærket midt i al larmen.

På dette marked kan du finde alle slags friske frugter og grøntsager samt endda makeup og husholdningsartikler. Det er et meget typisk marked, af samme slags som findes i byer over hele landet. Her sælges friske kvalitetsprodukter til rimelige priser.

Der er også toiletter til rådighed, og overfor markedsområdet er der en bar kaldet Genesis, hvor du kan få en kop kaffe eller en øl og endda få noget at spise.

Markedet i Nerja er åbent hver tirsdag året rundt, undtagen på helligdage, fra kl. 8.00 til 14.00.
Adgang til markedet er helt GRATIS.

Der er 180 boder til rådighed, og de sælger frugt, grøntsager, tøj, husholdningsartikler og meget mere.

Loppe marked i Nerja

Dette er på samme plads som grønt markedet, men afholdes søndag, hvor der er loppemarked, hvor de lokale står og sælger deres ting, præcis som vi kender det i Danmark.

Det er klart et besøg værd, hvis du kan lide den slags.

Marco Central de Atazanas, Malaga

Velkommen til Mercado Central de Atazanas, en pulserende madmarkedsplads i hjertet af Malaga, hvor tradition og smag mødes i en unik atmosfære. Dette historiske marked, der strækker sig tilbage til det 19. århundrede, er ikke blot et sted for shopping, men en oplevelse for alle sanser.

Her kan du finde et væld af friske lokale råvarer, herunder farverig frugt og grønt, duftende krydderier og et imponerende udvalg af fisk og skaldyr fra de nærliggende Middelhav. De lokale leverandører præsenterer med stolthed deres varer, og den venlige stemning gør det til et ideelt sted at lære om de autentiske smage, der kendetegner det andalusiske køkken.

For de gane, der søger et mere afslappet miljø, tilbyder markedet også et væld af tapasbarer og små spisesteder, hvor du kan smage på lækkerier som iberisk skinke, olives, chorizo og forskellige oste. Mens du nyder en kop kaffe eller et glas lokalt vin, kan du absorbere den livlige atmosfære, hvor lokale krav på samtalen og besøgende fra nær og fjern deler deres indtryk.

Markedet er ikke blot et sted at handle, men også et kulturcentrum, hvor du kan finde boghandlere, kunsthåndværkere og musikere, der tilføjer en ekstra dimension til oplevelsen. Besøg Mercado Central de Atazanas i Malaga og lad dig forføre af de farver, dufte og smage, der gør dette marked til en uforglemmelig del af din rejse til Andalusien

Hjemmesiden for markedet

Seværdigheder

Torrox er rig på historie og kulturelle seværdigheder, der vil fascinere enhver besøgende. Start din udforskning med et besøg til Torrox Fyrtårn, der ikke blot fungerer som et navigationslys for søfarende, men også huser et spændende museum. Fra fyrtårnets udsigtspunkt kan du nyde en betagende panoramaudsigt over Middelhavet og de omkringliggende områder.

Tag en tur gennem den historiske Torrox Pueblo, den gamle bydel, hvor de smalle brostensbelagte gader og hvidkalkede huse med farverige blomsterkasser fører dig tilbage i tiden. Her finder du også Iglesia de Nuestra Señora de la Encarnación, en smuk kirke fra det 16. århundrede, der er et must-see for historie- og arkitekturinteresserede.

For naturelskere byder Torrox Costa på lange strande og promenader, hvor du kan slappe af i solen eller nyde en forfriskende svømmetur. De nærliggende Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama Naturpark tilbyder fantastiske vandre- og cykelruter med imponerende udsigter og mulighed for at opleve områdets unikke flora og fauna.

Der findes ligeledes et stort ski resort i granada, hvor der er mulighed for at stå på ski, vandre i bjerge, cykle eller alt andet som man kan på et bjerg, er virkeligt at besøg værd.

Du kan se deres hjemmeside her: Ski resort